بطری یک لیتری لیمو ترش تازه خیلی ها را ترغیب میکند تا آبلیمو خانگی درست کنند. از یک بطری شیشه ای آبلیموی تازه در تهیه غذاها و طعم دادن به سالادهای مختلف میتوانید استفاده کنید. برای اینکه آبلیمو خواص و طعم اصلی خود را حفظ کند، باید بدانید که چگونه آبلیموی خانگی را نگهداری کنید. با این روشها میتوانید بطری شیشه ای آبلیموی خود را برای ماهها سالم نگه دارید. همچنین از تغییر رنگ و کپک زدن آن جلوگیری کنید. یک بطری یک لیتری آبلیموی تازه دارای خواص بیشتر و طعم بهتری نسبت به بطری یک لیتری آبلیموی تجاری است. جارپت نکات نگهداری بطری یک لیتری آبلیمو را در زیر آورده است.
فهرست تصاویر
نگهداری شیشه آبلیمو 1 استفاده از ظرف شیشه ای
نگهداری شیشه آبلیمو 2 استفاده از در پوش
نگهداری شیشه آبلیمو 3 جوشاندن شیشه های آبلیمو
راههای نگهداری بطری یک لیتری آبلیمو در خانه
اولین نکته برای حفظ بطری شیشه ای آبلیموی طبیعی در خانه این است که لیمو را خوب بشویید. سپس خشک کنید و آب آن را بگیرید. همچنین بطری یک لیتری که قصد دارید آبلیمو را در آن نگهداری کنید باید تمیز و خشک باشد. اگر این دستورالعملها را رعایت کنید و روش صحیح نگهداری این محصول را در نظر داشته باشید! میتوانید بطری یک لیتری آبلیموی طبیعی را برای چندین ماه در خانه نگهداری و استفاده کنید. در این مقاله با jarpet همراه باشید تا روشهای عملی برای حفظ بطری یک لیتری آبلیمو در خانه را بخوانیم. برای آبلیمو گرفتن لیموهایی را انتخاب کنید که وقتی در دستتان می گیرید نسبت به حجم وزن بیشتری داشته باشند.
پس از خرید لیموترشها آنها را در یک ظرف بزرگ با همراه با آب ولرم یک صبح تا شب بخیسانید. این روش روی لیموترش هایی که خشک هستند بهتر است زیرا آن ها را آبدارتر می کند. لیموترش هایی که کوچک تر هستند به نسبت لیموترش های بزرگ بهتر هستند. هیچگاه آبلیمو ها را در بطری های بزرگ تر از دولیتر نگهداری نکنید. وقتی در ظرف های بزرگ آبلیمو را نگه میدارید احتمال خراب شدن آن بالا می رود. با گذشت زمان آبلیموهایی که در ظروف بزرگ نگهداری می شوند اکسیده می شوند. از آبلیمو به عنوان یک ماده غذایی استفاده میشود. از این رو با اکسیده شدن آن باعث از بین رفتن ارزش غذایی و تغییر شکل آن میشود.
نگهداری شیشه آبلیمو 1 استفاده از ظرف شیشه ای
قبل از آبلیموگیری همه ی وسایل و تجهیزاتتان را استریل کنید
تجهیزات تولید آبلیمو را تمیز کنید. وسایلی که با آن آبلیمو تهیه میکنید باید استریل باشد. اگر به این مشکل توجه نکنید، میکروبها وارد آبلیمو شده و باعث پوسیدگی آن میشوند. نکتهٔ دیگر این است که بطری یک لیتری آبلیمو را در معرض نور قرار ندهید. ویتامینهایی مانند ویتامین C موجود در آبلیمو اگر در معرض نور قرار گیرد از بین میرود. بنابراین نگهداری آبلیمو در مکانهای پر نور از خواص آن میکاهد.
قرار گرفتن آبلیمو در معرض نور نیز رنگ و طعم آن را تغییر میدهد. بنابراین، آب لیمو را باید در مکانهای تاریک نگهداری کرد. در صورت امکان ظروف شیشه ای که امتخاب می کنید تیره باشند تا کمتر نور به آبلیمو ها برسد. اگر این امکان وجود ندارد، میتوانید آب لیمو را در فویل آلومینیومی بپیچید. همچنین آبلیمو را تا نزدیکی لبه پر کنید تا جای کمی برای هوا و ایجاد کپک وجود داشته باشد.
اگر فریزر بزرگ دارید، می توانید آبلیمو را فریز کنید. آبلیمو را در قالب های مخصوص یا ظروف یکبار مصرف کوچک ریخته و در فریزر قرار دهید تا یخ بزنند. با نگهداری آبلیمو در کیسه های فریزر میتوانید در هر زمانی از آن استفاده کنید. اگر نمیخواهید تفاله ای در آب میوه باقی بماند، قبل از جوشاندن آن را صاف کنید. روی بطری های شیشه ای را برچسب بزنید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
نگهداری شیشه آبلیمو 2 استفاده از در پوش
بطریهای شیشه ای بهترین ظروف برای نگهداری آبلیموها هستند
آبلیمو ها را نباید در بطری یک لیتری فلزی نگهداری کرد. آبلیمو به دلیل ماهیت اسیدیاش با قوطی های پلاستیکی و فلزی واکنش نشان می دهد. بنابراین برای حفظ کیفیت آبلیمو و حفظ سلامت آبلیمو ها بهتر است از بطری شیشه ای یک لیتری استفاده کنید. گاهی برای درب آبلیمو ها از درب فلزی استفاده می شود. به محض این که دیدید در ها زنگ زده اند آن ها را عوض کنید. زنگ خوردگی درب آبلیمو ها نشانه فعالیت های شیمیایی بین مواد اسیدی بین آبلیمو و آهن درب هاست. سریعا درب را عوض کنید تا هم از این مورد پیشگیری کنید. و هم از خراب شدن آبلیمو که در معرض نور و هوای آزاد قرار می گیرد جلوگیری کنید.
برای وکیوم کردن بطری یک لیتری آبلیمو آن را بجوشانید
راه دیگر برای نگهداری آبلیمو این است که بطری یک لیتری آبلیمو را بجوشانید. در این روش باید از بطری شیشه ای یک لیتری برای نگهداری آبلیموهای مقاوم در برابر حرارت استفاده کرد. در مرحله اول کار، آبلیمو را داخل بطری یک لیتری بریزید و درب آن را خوب ببندید. سپس قابلمه را تا نیمه از آب پر کنید و آب را به جوش بیاورید. در این مرحله، شیشههای آب لیمو را در آب قرار دهید.
بطری شیشه ای یک لیتری آبلیمو باید به مدت 10-15 دقیقه در آب جوش نگهداری شوند. در این مرحله آبلیمو استریل میشود و میتوان آن را برای مدت نسبتاً طولانی نگهداری کرد. بعد از جوشاندن بطری یک لیتری آبلیمو در آب، باید صبر کنید تا آب کمی خنک شود. سپس بطری یک لیتری آبلیمو را با انبر یا دستمال به دقت از قابلمه خارج کنید. آبلیموهایی که بعد از بازکردن درب آن ها در یخچال قرار نگیرند تغییر رنگ میدهند و قهوه ا ی میشوند.
پس تغییر رنگ آبلیمو نشانه ای از خراب بودن آن نیست، بلکه فقط کیفیت آبلیمو کاهش یافته است. بهترین زمان مصرف آبلیمویی که بیرون از یخچال نگهداری می شوند 3 تا 6 ماه است. اگر آبلیموها را دریخچال نگهداری میکنید این مدت افزایش مییابد و از 6 ماه تا 12 ماه قابل استفاده است. برای جلوگیری از کپک زدن آبلیمو ها یک قاشق روغن روی آبلیمو بریزید و به خوبی تکان بدهید. این کار باعث می شود هوا به آبلیمو نرسد و از کپک زدن آن جلوگیری می کند.
نگهداری شیشه آبلیمو 3 جوشاندن شیشه های آبلیمو
چکیده مطالب نگهداری از بطری یک لیتری آبلیمو را در زیر بخوانید
در ابتدا باید لیموهای مناسبی را انتخاب کنید. سپس برای شروع تمام وسایل خود را بشویید و تمیز کنید. سپس برای نگهداری آن از بطری یک لیتری شیشه ای که ترجیحا تیره باشد استفاده کنید. بطری ها را کامل پر کنید و جای کمی برای هوا بگذارید. برای وکیوم کردن بطری ها آن ها را بجوشانید. برای جلوگیری از کپک زدن یک قاشق روغن داخل بطری ها بریزید و به خوبی به هم بزنید. بطری ها را در یک جای تاریک و به دور از نور آفتاب نگهدار ی کنید. برای نگهداری آبلیمو ها برای مدت زمان بیشتری آن ها را در یخچال بگذارید.
سوالات متداول خوانندگان در رابطه با نگهداری طولانی آبلیمو
- چگونه بطری یک لیتری آبلیمو را به مدت طولانی در یخچال نگهداری کنیم؟
برای داشتن آبلیموی سالم و تازه میتوانید آبلیمو را بگیرید. سپس در ظرف در بسته به مدت دو تا سه ماه در یخچال نگهداری کنید. در این روش آبلیمو باید سریعتر مصرف شود تا طعم آن تغییر نکند.
- بطری یک لیتری آبلیمو را تا چه مدت میتوان در فریزر نگهداری کرد؟
برای حفظ طعم اصلی و کیفیت اصلی آبلیمو باید حداقل سه تا چهار ماه در فریزر نگهداری شود.
- چگونه متوجه میشوید که بطری یک لیتری آبلیمو هنوز قابل استفاده است؟
برای اینکه بفهمید بطری یک لیتری آبلیمو سالم است یا نه، کافی است درب شیشه را باز کنید. آب لیمو را بو کنید. اگر آبلیمو بوی دیگری داشت، نشان دهید که خراب شده است. همچنین با مشاهده تغییر رنگ آبلیمو و وجود کپک بر روی آن میتوان به سالم یافاسدبودن این محصول غذایی پیبرد.
موضوع | 10 روش برای نگهداری آبلیمو در برابر تغییر رنگ و مزه |
---|---|
نویسنده | فاطمه حقیقی |
تاریخ | 26/تیر/1402 |
روش های نگهداری آبلیمو | استفاده از بطری تیره ی شیشه ای
در جای خنک و دور از نور آفتاب نگهداری شود بطری ها را در قابلمه بجوشانید |