ظرف عسل اساسی ترین عامل در سالم نگه داشتن این ماده غذایی است. عسل در دسته مواد خوراکی بدون تاریخ انقضاء است. اگر نحوه نگهداری آن صحیح باشد، این ماده میتواند چندین سال بهصورت سالم باقی بماند. کشف ظرف عسل در کنار یکی از بقایای مومیایان مصر باستان صحت این موضوع را تائید کرده است. از جار شیشه ای به عنوان بهترین ظرف برای نگهداری عسل یاد کرد. با توجه به این موضوع که عسل یک محصول گران قیمت است و همچنین تنوع زیادی دارد. درنتیجه نحوه حفظ و نگهداری از آن نیز متفاوت است. بهعنوان مثال ظرف عسل مناسب برای نگهداری، جار شیشه ای است. این ظرف با ظرف نگهداری موم عسل و یا سایر فرآوردههای عسل متفاوت است.
فهرست تصاویر
ظرف شیشه ای عسل 1 برای نگهداری طولانی مدت
ظرف شیشه ای عسل 3 ظرف نگهداری عسل
نکات مهم برای جلوگیری از آسیب زدن به کیفیت عسل
- ظرف عسل مناسب تهیه کنید.
عسل به دلیل داشتن خاصیت اسیدی، امکان ترکیب با دیگر مواد را دارد. پس بهتر است عسل در ظروفی باید نگهداری شود که خواص آن حفظ و از خوردگی ظرف جلوگیری شود. به طور کلی مهم ترین عامل برای نگهداری عسل، ظرف عسل است. عدم توجه به ظرف و جنس آن، ممکن است علاوه بر تاثیر برکیفیت عسل، مواد مضری به عسل اضافه میشود. پس بهتر است از ظرفی مانند جار شیشه ای استفاده کنیم. جارپت در این مقاله به صورت حرفهای به بررسی نکاتی پیرامون بهترین نوع نگهداری و بهترین ظرف عسل میپردازیم. این موارد به شما برای استفاده بهتر از عسل کمک خواهد کرد.
ظروف عسل از جنس آهن بدترین ظروف برای نگهداری این ماده عنوان کرد. بدلیل خاصیت اسیدی عسل موجب اکسیداسیون شده و ترکیبات فلز با مواد قندی عسل ترکیب میشود. این ترکیبات بسیار مضرند و میتواند به بدن آسیب جدی وارد میکنند. برخی بر این گمان هستند که وقتی صحبت از عدم نگهداری عسل در ظروف فلزی به میان میآید. منظور عدم استفاده از قاشق فلزی در عسل است. خیر اینطور نیست! استفاده از عسل با قاشق فلزی مشکلی ایجاد نمیکند.
ارتباط طولانی مدت عسل با فلز است که سبب خوردگی آن شده و خطراتی را به همراه دارد. ولی استفاده از قاشق فلزی در عسل مشکلی برای کیفیت و خواص آن ایجاد نمیکند. ظروف پلاستیکی هم برای نگهداری عسل ساخته نشدهاند. زیرا همانند ظروف آهنی می تواند باعث خوردگی در ظروف پلاستیکی نگهداری عسل میشود. و مواد پلاستیکی به سادگی میتواند با عسل ترکیب میشود. همه این عوامل باعث میشود کیفیت عسل کاهش یافته و عطر و مزه آن را از بین ببرد.
ظرف شیشه ای عسل 1 برای نگهداری طولانی مدت
ظرف عسل شیشه ای بهترین گزینه برای نگهداری طولانی مدت است
در صورتی که قصد نگهداری عسل برای طولانی مدت دارید بهترین گزینه ظرف عسل، ظروف jarpet هستند. ظروف شیشه ای از خاصیت عسل را حفاظت کرده و به عطر و طعم آن لطمه وارد نمی زند. همچنین باید این نکته مورد توجه قرار دهید که در هنگام انتخاب درب شیشه، از دربهای محکمی استفاده نمائید. بطوریکه از ورود هوا به داخل ظرف عسل جلوگیری کند. ظروف استیل نیز که اغلب به صورت حلب های 20 لیتری می باشند، برای مصارف بالا از آنها استفاده میشود. این ظروف مورد مصرف کندوداران است. زیرا ظرف عسل که از استیل ساخته شده به دلیل داشتن مقاومت در برابر خوردگی برای نگهداری مناسب هستند. مهمترین نکته در انتخاب ظروف مطابقت با استانداردهای بهداشتی است.
این موارد را درمحل نگهداری از عسل رعایت کنید
- میزان رطوبت را کنترل کنید.
بهطورکلی باید از ورود رطوبت به ظرف عسل پیشگیری کنید. به همین علت است که تاکید میشود از ظروفی استفاده کنید که حتماً درب محکم و سالمی داشته باشند. علاوه بر این، ظرف عسل را باید در فضایی خشک و با کمترین میزان رطوبت قرار دهید. مراقب باشید زمانی که میخواهید از عسل استفاده کنید، نباید قاشق خیس به درون آن وارد کنید. زیرا که اضافه شدن رطوبت به عسل حتی ممکن است منجر به کپک زدن عسل شود. عسل بهطور عادی فاسد نمی شود. اما زمانی که به آن آب یا انواع رطوبت اضافه شود، ممکن است بهراحتی موجب خرابی عسل شود.
- محیط مناسبی را ازنظر دما انتخاب کنید
برای نگهداری عسل، نیازی به نگهداری آن در یخچال نیست؛ اما بهتر است محیطی خنک را برای آن انتخاب کنید. مسلماً نگهداری از ظرف عسل در مکانهایی که در نزدیکی گاز یا فر هستند، بههیچعنوان مناسب نیست. سعی کنید خنکترین مکان در منزل را که کمترین رطوبت نیز در آن جریان دارد را انتخاب کنید. جارپت به شما اطمینان میدهد انباری آپارتمان ها میتوانند محل مناسبی برای نگهداری از عسل باشند. همچنین کابینت آشپزخانه که در فاصله مناسب با اجاقگاز قرار دارد نیز گزینه خوبی خواهد بود. اگر روی شکرک زدن عسل حساس هستید بهتر است آن را در دمایی بین 10 تا 20 درجه نگهداری کنید. در این دما، روند شکرک زدن عسل را به شدت کند میکند.
نکته هایی برای نگهداری عسل با حفظ طعم و خواص
- ظرف عسل از گرما دیدن دور کنید.
افزون بر اینکه دمای محیط در نگهداری عسل مهم است، باید از گرما دیدن عسل جلوگیری کنید. عسل هیچ موقع نباید در معرض گرمای زیاد قرار گیرد. حرارتی مثل میتواند یک شعله یا آفتاب زیاد باشد. وقتی که در حال پخت و پز با عسل هستید، نباید ظرف عسل را در نزدیک اجاق قرار ندهید. در این صورت ممکن است ظرف عسل که در معرض حرارت قرار بگیرد و مخمرهای عسل درون آن فعال شوند. این کار خواص عسل را نیز از بین میبرد.
- نور مستقیم خورشید را نگذارید به ظرف عسل بتابد.
دیگر نکته مهم در حفظ و نگهداری عسل، پیشگیری از رسیدن نور مستقیم خورشید به آن است. برخی، از ظروف کدر مانند کوزه سفالی به عنوان ظرف عسل استفاده میکنند تا نور خورشید به آن نرسد. حتی اگر از ظرف شیشه jarpet برای نگهداری عسل استفاده میکنید، مواظب باشید آن را در زیر نور آفتاب نگذارید. حتی اگر چند ساعت ظرف عسل در پشت شیشه پنجره بگذارید میتواند برای عسل مضر باشد.
- مواد افزودنی دیگری با عسل مخلوط نکنید.
اگر میخواهید عسل با ماندگاری طولانیتری داشته باشد، هرگز مواد افزودنی دیگری را با آن ترکیب نکنید. مثلا برای درست کردن معجون میتواند مقداری عسل را در یک کاسه بریزید. سپس در آن معجون درست کنید. به خاطر بسپارید حتی یک قاشق که در آن مواد دیگری وجود دارد به عسل بزنید. زمان کمتری از آن عسل میتوانید استفاده کنید. یا باعث شکرک زدن عسل شوید. به این نکات در زمان نگهداری توجه بیشتری داشته باشید .
ظرف شیشه ای عسل 3 ظرف نگهداری عسل
سخن پایانی درباره نحوه نگهداری ازعسل و مناسب ترین ظرف
اگر میخواهید اقدام به خرید عسل کنید و از خواص آن بهترین نتیجه را بگیرید. باید از بهترین ظرف عسل نیز برای نگهداری آن استفاده کنید. همانطور که در بالا اشاره کردیم، ظروف شیشه ای مناسبترین ظروف برای نگهداری بلند مدت عسل هستند. در جارپت بهترین ظرف عسل را برای نگهداری به شما پیشنهاد میدهیم. تا به هیچ وجه عسل را در دیگر ظروف به ویژه ظروف فلزی نگهداری نکنید. شما با رعایت نکاتی مانند دوری از رطوبت و نور خورشیدکیفیت عسل را حفظ میکنیم. همچنین با ایجاد دمای مناسب تا مدت ها از عسل بدون از دست دادن طعم و عطر آن استفاده کنید.
سوالات متداول در باره ظرف عسل و شیوه نگهداری
- بهترین نوع ظرف عسل برای استفاده و نگه داری طولانی چیست؟
ظرف های عسل که از جنس شیشه ساخته شده اند. شما میتوانید از jarpet برای خرید این ظرف ها اقدام کنید.
- آیا استفاده از قاشق فلزی باعث خراب شدن عسل میشود؟
خیر! استفاده از قاشق فلزی هیچگونه آسیبی به عسل وارد نمیکند. اما ماندن طولانی مدت آن در ظرف عسل ممکن است آسیب برساند.
- اغلب ظرف های عسل موجود در بازار از جنس پلاستیک ساخته میشوند، آیا نگهداری عسل در این ظروف مشکلی دارد؟
ماندن طولانی مدت عسل در ظروف پلاستیکی خواص عسل را تغییر میدهد. پس بهتر است پس خرید سریع آن را به یک ظرف عسل از نوع شیشه ای انتقال دهید.
موضوع | بهترین شیوه نگهداری از عسل + 2 ظرف مناسب برای نگهداری از عسل |
---|---|
نویسنده | علی اکبر اعتصامی |
تاریخ | 14 مرداد 1402 |
نکات مهم برای حفظ کیفیت عسل | ظرف مناسب، دمای مناسب، جلوگیری از ورود رطوبت |